Επιτυχία ή Ευτυχία

Τελευταία ακούω αρκετά συχνά τη συζήτηση για τη παιδεία και τη καθοδήγηση των νέων ανθρώπων προς την επιτυχία. Θα αναρωτιέστε γιατί το κάνω θέμα, που είναι η παγίδα;

Πάμε να δούμε λοιπόν τι ενοούνε οι περισσσότεροι με τη λέξη επιτυχημένη/ος. Στις μέρες μας αυτή η λέξη κρύβει μέσα της το πόνο. Ατελείωτες ώρες δουλειάς, θυσίες, επιλογές ενάντια σε αξίες και πολύ νερό στο κρασί για μια ελπίδα πως κάποτε θα αναγνωριστείς σε κάτι που ακόμα και εσύ ο ίδια/ος δε ξέρεις αν είναι αυτό που πραγματικά ήθελες.

Η ευτυχία από την άλλη κρύβει ισορροπία, δημιουργία, ενέργεια και κίνητρο για να γίνεις καλύτερη/ος κάθε μέρα από επιλογή. Θέλεις να μάθεις, θέλεις να εξελιχθείς, θέλεις να ανεβάζεις το επίπεδο γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό για σένα.

Θα μου πεις: Δε μπορώ να τα έχω και τα δύο;

Φυσικά και μπορείς! Πότε όμως μπορείς να καταφέρεις κάτι τέτοιο… Μόνο όταν έχεις κάνει μια προσωπική δουλειά με τον εαυτό σου. Έχεις αποδεχτεί και έχεις ακούσει τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και δεν έχεις αφήσει κανέναν και τίποτα να πνίξει τα όνειρα σου.

Όσο μακρύς και να είναι ο δρόμος σε αυτό που έχεις διαλέξει με τη καρδιά σου, μπορείς να τα καταφέρεις γιατί θα βρίσκεσαι στο φυσικό σου περιβάλλον. Όση προσπάθεια και αν κάνεις σε κάτι που δε σου ανήκει ή δε το κατέχεις θα νιώθεις πάντα ένα βάρος στις πλάτες σου και μια σκιά που θα σου κουκουλώνει τη χαρά.

Κάνε τη δουλειά, αποφάσισε ποια/ος θέλεις να είσαι και αυτή να είσαι. Μέσα από τη μοναδικότητα σου θα κ΄άνεις τη διαφορά ακόμα και αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ένα πλήθος.

Είσαι υπέροχη όπως ακριβώς είσαι τώρα και η ζωή, σου ανήκει! Μη χάνεις ούτε λεπτό μέσα σε κάτι που δε σου ταιριάζει. Ακολούθησε τη καρδιά σου για να βιώσεις την ευτυχία και τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.

Με αγάπη και φως

Κατερίνα.

You May Also Like

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial